Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Oogzorg voor volwassenen

Gezondheid van jouw ogen

Tijdens het optometrisch onderzoek wordt de gezondheid van jouw ogen bepaald. Voor de gezondheid van jouw ogen is de optometrist het eerste aanspreekpunt. Je kunt bij ons eenvoudig een afspraak maken voor een oogheelkundig onderzoek. Wij bieden zowel verzekerd als onverzekerde zorg. Dat betekend dat je met of zonder verwijzing bij ons terecht kan. Wij kunnen indien nodig je direct doorverwijzen naar de oogarts.

Onderzoeks-mogelijkheden

Er zijn diverse optometrische onderzoeken mogelijk. Afhankelijk van je klachten en reden van bezoek. Je kunt bij ons online een afspraak maken voor een optometrische screening of voor een optometrisch onderzoek.

Ga naar de optometrist

Optometrische onderzoek

Tijdens een optometrische onderzoek bekijken wij de volledige gezondheid van het oog, wij zullen u een druppels geven zodat de pupil groot wordt, dit doen wij zodat wij echt goed alle onderdelen van jouw oog kunnen bekijken zoals het complete netvlies. Afhankelijk van de klachten en bevindingen doen wij extra onderzoeken zoals, een cyclo meting, OCT, Gonioscopie, uitgebreid droog onderzoek, gonioscopie en traanbuisjes doorspuiten.

Optometrische screening

Tijdens deze oogheelkundige screening richt de optometrist zich puur op een screening van de gezondheid van de ogen. Wil jij preventief je ogen laten controleren dan raden wij een screening aan. 

Uit een optometrische screening kan uitgebreider onderzoek geadviseerd worden.

Maak een afspraak

Droge ogen

Droge ogen is één van de meest gehoorde klachten en veel mensen hebben er weleens last van. Maar droge ogen kunnen ook echt vervelend zijn en ongemak veroorzaken.

Bekijk

Staar

Heb ik staar? Deze vraag krijgen wij vaak in de praktijk. Om uit te leggen wat staar is, heb je een beetje kennis van de anatomie van het oog nodig.

Bekijk

Flitsen & Floaters

Vlekken, spinnetjes, draden, wormpjes, wolken of stippen. Zie jij troebelingen die met het oog meebewegen en zijn ze duidelijker bij een witte achtergrond?

Bekijk

Macula degeneratie

Maculadegeneratie is de meest voorkomende oorzaak van slechtziendheid bij ouderen.

Bekijk

Glaucoom

Glaucoom is een veel voorkomende ziekte in werkelijkheid komt meer voor dan wij denken, waarschijnlijk is 50% nog niet gediagnostiseerd. Het lastige aan deze ziekte is dat je het zelf niet merkt. 

Bekijk

Oogmigraine

Oogmigraine of oculaire migraine is een vorm van migraine waarbij tijdelijk het vermogen om scherp te zien kan afnemen.

Bekijk

Rode ogen

Ik heb een rood oog, wat kan het zijn? De roodheid kan aan één of beide ogen voorkomen. Je kunt er klachten bij hebben zoals jeuk, slijm of pus, tranen, branderig gevoel en dikke oogleden

Bekijk

Maculopathie

Maculopathie is een verzamelnaam voor diverse aandoeningen van de macula. De meest voorkomende vorm is Leeftijdgebonden MD (LMD).

Bekijk

Cilindersterkte

Een cilinderafwijking (ook wel astigmatisme) is niet ernstig. Het betekent dat je ogen niet meer helemaal rond, maar iets meer ovaalvormig zijn.

Bekijk

Presbyopie

Ouderdomsverziendheid is een oogafwijking waar iedereen last van krijgt als ze 40-45 jaar oud zijn.

Bekijk

Verziendheid

Bij verziendheid komen de lichtstralen die het oog binnenvallen, achter het netvlies samen. Dit gebeurt zowel bij ver zien als dichtbij zien.

Bekijk

Bijziendheid

Wanneer je bijziendheid ontwikkelt, wordt je oogbol langzaam ovaal, terwijl deze rond hoort te zijn.

Bekijk

Samenwerking huisarts & oogarts

De optometrist is een verlengstuk van de huisarts, voorportaal voor de oogarts.

Heb je oogheelkundige klachten? Dan kun je worden verwezen door de huisarts naar van de Wetering optiek en optometrie. Dit met o.a. als doel de oogarts te ontlasten. Dit bezoek wordt vergoed en gaat niet van het eigen risico af. Een verwijzing van een huisarts is dan noodzakelijk. We hebben tevens geen lange wachttijden. Indien u een afspraak maakt, kunt u gegarandeerd altijd binnen twee weken bij ons terecht.

Uiteraard kun je ook zelfstandig langskomen voor een preventief onderzoek de kosten hiervan zijn:

  • Optometrisch screening 35 euro
  • Optometrisch onderzoek 69 euro

OCT

OCT-scan (Optical Coherence Tomography)

Deze scan laat de tien verschillende lagen van het netvlies afzonderlijk van elkaar zien, middels een doorsnede wij kijken dan naar de diepere lagen van het oog om verschillende vormen van macula aandoeningen te kunnen waarnemen. De OCT-scan kan ook gebruikt worden bij het constateren en monitoren van oogzenuwaandoeningen zoals bij glaucoom. 

Lees meer over de OCT

Fundusfoto

Op een fundusfoto is de binnenzijde van uw oog te zien: het netvlies, de macula, deoogzenuw en aan- en afvoerende bloedvaten. 

Een fundusfoto wordt vaak ook gemaakt om te controleren op schade aan deze bloedvaatjes. Dit gebeurt vooral bij diabetespatiënten. Diabetespatiënten lopen namelijk het risico dat de bloedvaten op het netvlies van hun ogen beschadigd raken door de hoge bloedsuikergehaltes.

Alles over Oogzorg...

Ontek de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van oogzorg.

Shop nu deze merken

Als je graag monturen of zonnebrillen wilt passen van deze mooie merken, maak dan online een afspraak of loop eens binnen bij Van de Wetering Optiek & Optometrie in Duiven.
Shop nu

Merk naam

Shop
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken