Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Optometrist

Voor gezonde ogen

Je ogen zijn misschien wel je meest kostbare bezit, want je gebruikt ze de hele dag door. Het is van belang om eventuele oogafwijkingen zo vroeg mogelijk op te sporen, zodat jij je leven lang kunt (blijven) genieten van goed zicht.

Wanneer je last hebt van oogklachten, zoals vermoeide of droge ogen, is het raadzaam om een afspraak in te plannen bij een optometrist.

Wat doet een optometrist?

Een optometrist is speciaal opgeleid om oogafwijkingen op te sporen. Hij of zij levert eerstelijns oogzorg: dit betekent dat je geen doorverwijzing nodig hebt van de huisarts.

Onze optometristen adviseren je bij uiteenlopende oogklachten of –ziekten. Daarnaast staan al onze optometristen geregistreerd in het OVN-kwaliteitsregister.

Wanneer kan ik bij een optometrist terecht?

Je kunt terecht bij een optometrist als je last hebt van één of meerdere van de volgende klachten: hoofdpijn, pijn aan je ogen, lichtflitsen, dubbelzien, vermoeide ogen, droge ogen, tranende ogen, wazig zien en rode ogen. Ook als er sprake is van een medische indicatie, zoals hoge bloeddruk en diabetes, of een erfelijke oogaandoening binnen de familiekring is het verstandig om bij een optometrist langs te gaan. Hij of zij kan bepalen hoe het gesteld is met de gezondheid van je ogen.

Niet alleen volwassenen kunnen bij onze optometristen terecht. Oogmetingen bij kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud worden namelijk ook uitgevoerd door een optometrist of orthoptist.

Maak een afspraak

Optometrisch onderzoek

Bij een optometrisch onderzoek wordt de sterkte van de ogen bepaald. Ook wordt de kwaliteit van het zien beoordeeld en gescreend op goede oogsamenwerking. De optometrist kan eventuele oogziekten zoals glaucoom (hoge oogdruk), maculadegeneratie of cataract (staarvorming) constateren. Ook wanneer je last hebt van overmatig tranende ogen is het verstandig een optometrisch onderzoek te laten uitvoeren.

Samenwerking met andere specialisten

Blijkt uit het optometrisch oogonderzoek dat je ogen verdere behandeling nodig hebben? Dan kan er door onze nauwe samenwerking met orthoptisten, huisartsen en oogartsen in de regio snel actie ondernomen worden.

Vragen? Neem contact op!
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken