Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Maandlenzen

De meeste lensdragers gebruiken maandlenzen om scherp te zien. Maandlenzen zijn zachte en comfortabele lenzen die je dertig dagen draagt en elke dag schoon maakt met lenzenvloeistof. Na dertig dagen vervang je de contactlenzen met een nieuw paar lenzen van gelijke sterkte. Tegen de tijd dat er aanslag op de contactlens kan komen, zijn de lenzen al vervangen. 

Maandlenzen zijn zeer flexibel en passen zich goed aan je oog, waardoor ze comfortabel zitten. De lenzen zijn zeer makkelijk in te zetten en er weer uit te halen. Met de juiste lenzenvloeistof hou je je maandlenzen fris en schoon. Tegenwoordig kiezen de meeste lensdragers vanwege gemak en hygiëne voor daglenzen, maar in sommige situaties zijn maandlenzen geschikter.

Soorten maandlenzen

Bij Van de Wetering Optiek & Optometrie kan je terecht voor diverse soorten maandlenzen van verschillende materialen. Wij hebben onder andere enkelvoudige en multifocale maandlenzen. Voor ieder oog en elke oogafwijking bestaat er een geschikte maandlens. Je kunt ook bij ons terecht als je maandlenzen met cilinder (torische lenzen) nodig hebt. 

Multifocale maandlenzen 
Multifocale maandlenzen, ook wel bifocale of varifocale maandlenzen genoemd, zijn geschikt voor mensen met een leesbril. De multifocale maandlenzen corrigeren zowel bijziendheid en verziendheid. Met multifocale maandlenzen kun je jouw leesbril voortaan gerust thuislaten. Multifocale maandlenzen zorgen ervoor dat je zowel veraf (tijdens het autorijden) als dichtbij (tijdens het lezen) scherp kunt zien.

Contact

Voordelen

  • Duurzaam (gaat één maand mee)
  • Comfortabel doordat ze zuurstofdoorlatend zijn
  • Hoog draagcomfort
  • Erg voordelig (goedkoper in vergelijking met daglenzen)
Neem contact op

Veiligheid

van de Wetering raadt elke 6 maanden een lenscontrole aan van jouw zachte lenzen, bij van de Wetering wordt je altijd geholpen door een optometrist. Wij controleren tijdens deze periodieke controle jouw visus veraf en nabij, de passing van de lenzen en kijken ook naar de gezondheid van jouw ogen en dan houden we het niet alleen bij het voorste oogsegment wij kijken ook naar jouw netvlies en kunnen direct de vitale delen onderzoeken zoals de macula en oogzenuw.

Goede compliance van contactlenzen is niet enkel een basisvoorwaarde voor een goed zicht; het is belangrijk voor de gezondheid van jouw ogen. Belangrijke criteria voor veilig lens dragen zijn o.a. draag de lenzen niet langer dan de aanbevolen levensduur, gebruik de aanbevolen onderhoudt vloeistof, vervang regelmatig je lenshouder tenminste elk kwartaal, was goed je handen en droog deze grondig. Zachte lenzen mogen geen contact maken met water. In water ook ons kraanwater zitten organismen die schadelijk kunnen zijn voor het oog en tot slechtziendheid kunnen leiden.

Wil je weten of maandlenzen iets voor jou zijn? Maak dan online of telefonisch een afspraak met één van onze contactlensspecialisten. Wij helpen je graag bij het zoeken naar het juiste type contactlens voor jouw ogen.

Twijfel? Contact ons!

Lensplan

Om geheel zorgeloos te kunnen zien, kun je bij ons terecht voor een lensplan. Hierbij ben je voor een vast laag tarief per maand altijd voorzien van lenzen, vloeistof en regelmatige controles door onze optometristen. Wij screenen tegelijkertijd je oog op aandoeningen, zodat je niet alleen fijn lenzen draagt maar ook zeker weet dat jouw ogen helemaal gezond zijn.

Met het lensplan ben je ook voordeliger uit: het zorgt voor een gespreide betaling, zodat je minder hoge kosten hebt als de lenzen vervangen moeten worden. Tevens biedt het de zekerheid dat je altijd voorzien bent van de juiste lenzen ook als er eentje scheurt of kwijt raakt.
Contact
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken