Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Nachtlenzen

Nachtlenzen
Overdag zorgeloos scherp zien zonder het moeten dragen van een bril of contactlenzen? Er gaat een wereld voor je open met het dragen van nachtlenzen. Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaap corrigeren de lenzen je ogen. Als je ’s morgens wakker wordt, doe je je nachtlenzen uit en kan je overdag scherp zien zonder bril of lenzen. Ideaal voor mensen met een actieve en sportieve levensstijl

Hoe werken nachtlenzen? 
Terwijl je slaapt corrigeren de lenzen je ogen. Nachtlenzen hebben geen direct contact met het hoornvlies, maar drijven op de traanfilm. Door de speciale vorm van de lens zorgt de traanfilm dat de voorkant van het hoornvlies ietsje vlakker wordt. Daar voel je overigens helemaal niets van. De volgende ochtend haal je de nachtlenzen eruit. Je kunt dan zonder bril of lenzen scherp zien

Voor wie?

Nachtlenzen zijn geschikt voor oogcorrecties van -0.50 tot -4.50 dioptrie en een cilinder van -2.25 dioptrie. Dus alleen een “min-sterkte’’ komt hiervoor in aanmerking. Om te beoordelen of je ogen geschikt zijn voor nachtlenzen, doet onze optometrist een uitgebreid oogonderzoek. Aan de hand van dit onderzoek krijg je een persoonlijk advies voor een optimale oogcorrectie.

Nachtlenzen voor kinderen
Nachtlenzen lenen zich ook goed voor het gebruik op jonge leeftijd. Overdag kan je kind ongestoord spelen en is het verliezen van lenzen buitenshuis niet meer mogelijk. Het gebruik van nachtlenzen zijn ook geschikt voor kinderen om de achteruitgang van hun ogen te stagneren. Bij nachtlenzen is het proces 100% omkeerbaar: wanneer je om welke reden dan ook wilt stoppen keren je ogen binnen een paar dagen terug naar hun oorspronkelijk vorm. Een mooi alternatief voor een laserbehandeling, wat veel ingrijpender en definitiever is.

Multifocale nachtlenzen
Het principe van de multifocale nachtlens is hetzelfde als van de standaard nachtlens: ’s nachts voor het slapen gaan doe je deze lenzen in, ’s ochtend als je opstaat doe je ze weer uit. De nachtlens corrigeert je oogfout, inclusief de leesadditie. Dit kan tot maar liefst +2.00D leesadditie.

Droge ogen en allergieën 
Nachtlenzen zijn zeer geschikt als je overdag moeilijk contactlenzen kunt verdragen door bijvoorbeeld droge ogen, irritatie of allergieën. Wanneer je overdag lenzen draagt verdampt je oog meer traanvocht. Daarnaast droogt het lensmateriaal zelf uit waardoor lenzen minder prettig aan kunnen voelen aan het eind van de dag. Nachtlenzen kunnen bij gevoelige of droge ogen een absolute uitkomst bieden.

Myopie beheersing met lenzen

Voordelen

  • Overdag geen bril of lenzen dragen
  • Ongestoord kunnen sporten
  • Mensen die last van droge ogen of allergieën hebben
  • Geschikt voor kinderen (ongestoord spelen en niet verliezen van lenzen of bril buitenshuis)
  • Myopie remmende werking waardoor de groei van het oog en toename van de bijziendheid(min sterkte) bij kinderen wordt geremd met gemiddeld genomen %50
Neem contact op

Veiligheid

De laatste jaren is de populariteit van nachtlenzen enorm toegenomen. Intensief onderzoek heeft de werking en toepassingsmogelijkheden van nachtlenzen steeds verder in kaart gebracht. Door toepassing van de digitale topograaf kan de vorm van het hoornvlies op een honderdste millimeter nauwkeurig worden gemeten. Bovendien zijn fabrikanten tegenwoordig in staat om nachtlenzen buitengewoon precies te maken. Door de combinatie van onderzoeken, technische nauwkeurigheid maar ook het toepassen van het juiste protocol kunnen wij nachtlenzen veilig aanbieden.

Voorwaarden: 
o.a. jaarlijks vervangen, 3x per jaar controle bij de optometrist, gebruik van de optimale vloeistof; bijvoorkeur Ever-Clean, dit is een peroxide systheem voor vormvaste lenzen. Deze vloeistof dood alle micro-organisme en omdat het een chemisch reinigingsproces is kan het ook goed de kleine steile curve van deze lens reinigen. Dit verlaagd het risco's op infecties aanzienelijk. Om de veiligheid te waarborgen adviseren wij deze lenzen enkel in een lensplan.

Twijfel? Contact ons!

Lensplan

Om geheel zorgeloos te kunnen zien, kun je bij ons terecht voor een lensplan. Hierbij ben je voor een vast laag tarief per maand altijd voorzien van lenzen, vloeistof en regelmatige controles door onze optometristen. Wij screenen tegelijkertijd je oog op aandoeningen, zodat je niet alleen fijn lenzen draagt maar ook zeker weet dat jouw ogen helemaal gezond zijn.

Met het lensplan ben je ook voordeliger uit: het zorgt voor een gespreide betaling, zodat je minder hoge kosten hebt als de lenzen vervangen moeten worden. Tevens biedt het de zekerheid dat je altijd voorzien bent van de juiste lenzen ook als er eentje scheurt of kwijt raakt.

Meer informatie
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken