Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Droge ogen

Droge ogen is één van de meest gehoorde klachten en veel mensen hebben er weleens last van. Maar droge ogen kunnen ook echt vervelend zijn en ongemak veroorzaken.

Maar wat is nu eigenlijk een droog oog? Je hebt simpel gezegd twee belangrijke oorzaken van droge ogen.

 

  • De traanfilm blijft niet goed in je oog aanwezig, het verdampt te snel dit komt omdat de kliertjes (meiboomkliertjes) in het ooglid niet goed meer werken of verstopt zitten.
  • Te weinig traanvocht, jouw traanklier maakt te weinig traanvocht aan.

Eigenlijk is er ook nog een derde dat overgevoelig reactie van het oog, hierdoor voelen normale prikkels als pijnlijk aan.

Klachten van droge ogen

Wat kan ik er zelf aan doen?

Oorzaken van droge ogen kunnen door je omgeving ontstaan denk hierbij aan droge lucht door airco of verwarming. Je kunt planten in je slaapkamer of kantoor plaatsen die luchtvochtigheid verbeteren of een bevochtiger neerzetten. Scherm gebruik zoals de computer zorgen er voor dat we minder vaak en minder goed knipperen. We staren naar het beeldscherm, hier kun je niks aan doen dit gebeurd volledig onbewust. Hier voor geld de 20-20-20 regel probeer elke 20 minuten 20 seconden even naar buiten te kijken (20 voet ongeveer 6 meter) en 2 uur per dag buiten te zijn.

Even ontspannen met een warmtemasker

Om te zorgen dat je traanvocht niet te snel verdampt kun je de meiboomklieren masseren. Dit zijn kliertjes aan de binnenkant van je ooglid die olie afscheiden en zorgen dat de traanfilm minder snel verdampt. Gebruik een speciaal warmtemasker die de klieren voor 10 minuten verwarmt. Hierdoor worden de klieren gestimuleerd en de inhoud zachter. Masseer je oogleden en duw de verwarmde zachte talg naar buiten, zodat de klieren daarna makkelijker olie uitvloeien.

Contact

Beestjes in de wimpers

Wij snappen als je nu even in shock bent, maar we hebben ze allemaal beestjes die demodex heten het is huidmijt die onschuldig is maar soms nemen ze in aantal fors toe hierdoor ontstaat een ontsteking reactie. Klachten die o.a. kunnen ontstaan zijn roodheid van de ooglidranden, jeuk, irritatie, droge ogen, en uitval van de wimperharen.

Is er een verdenking op demodex of heeft u last van een van de bovengenoemde klachten dan kunnen wij tijdens een droog oog onderzoek de aanwezigheid van deze parasiet beoordelen en indien nodig behandelen.

Bovengenoemde klachten kunnen ook ontstaan door blefaritis dit is een onschuldige ontsteking van de wimperhaartjes en kunnen we behandelen met speciale wimper shampoo.

Kunsttranen en ooggel

Druppelen en zalven

Kunsttranen verlichten vaak de droog oog klachten. Je hebt een verscheidenheid aan mogelijkheden. Sommige druppels helpen bij het herstel van de epitheelcellen andere herstel globletcellen en weer andere verbeteren het traanfilm of voorkomen traan ogen. Helaas zijn veel druppels die op de markt zijn niet echt een hulp bij droge ogen zij ondersteunen het traanfilm niet en maken enkel het oog tijdelijk vochtiger. In deze druppels zit er dan ook veelal nog een conserveringsmiddel wat het traanfilm verstoord en de klachten op langer termijn verergert. Laat daarom goed beoordelen waardoor je droge ogen hebt en welke druppel jou het beste kan helpen.

Punctum Plug

Als je heel weinig traanvocht hebt kunnen wij een plugje in 1 van de 2 traanbuisje plaatsen waardoor er minder tranen worden afgevoerd.

Tranen aan één oog

Tranen kunnen door droge ogen komen maar heb jij echt de hele dag tranen dan kan het zijn dat je traanbuisje verstopt zit (meestal is dit eenzijdig). Meestal is deze klacht dan eenzijdig (één oog) Wij kunnen dit voor je vaststellen en evt het traanbuisje doorspoelen. Onze ervaring is dat het doorspuiten van de traanbuisje meestal al genoeg is. Is deze behandeling onvoldoende dan kan het nog behandeld worden middels een kleine ingreep of dotteren. 

Je staat er niet alleen voor wij zullen je helpen je droog oog klachten aanzienlijk te verminderen, wel is het goed om je bewust te zijn van het feit dat droge ogen een chronische aandoening is. Wij zullen je helpen de klachten dragelijk te maken en echt tot het minimale te beperken.

Wij bieden geen dure behandelingen als IPL aan deze behandelingen kosten honderden euro’s en de resultaten zijn nog steeds erg teleurstellend.

Vragen? Neem contact op!
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken