Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Orthoptie: samenwerking tussen de ogen

Onze orthoptist onderzoekt en behandelt alle afwijkingen die te maken hebben met de samenwerking tussen de ogen. Volwassenen en kinderen met klachten zoals scheelzien, dubbelzien, lui oog en hoofdpijn na inspanning van de ogen kunnen terecht bij de orthoptist. Een orthoptist is evenals een optometrist HBO-opgeleid en geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici.

Wat doet een orthoptist?

Je kunt langsgaan bij een orthoptist als je last hebt van één van de volgende klachten:

  • Scheelzien (strabismus)
  • Lui oog (amblyopie)
  • Dubbelzien (diplopie)
  • Hoofdpijn en leesklachten (asthenope klachten)
  • Oogbewegingsstoornissen
  • Oogmetingen bij (jonge) kinderen
Maak een afspraak

Orthoptisch onderzoek en behandeling

De orthoptist onderzoekt de oogstand, de samenwerking tussen de ogen en de ontwikkeling van het zien. Hierna behandelt hij of zij met een brilcorrectie, het geven van oefeningen of wordt er gekozen voor het tijdelijk afplakken van het oog. Door te voorkomen dat een oog “lui” wordt blijft het zicht en de samenwerking tussen beide ogen voor de toekomst optimaal.

Ook bij volwassenen kunnen klachten ontstaan die specifiek door de orthoptist worden behandeld, zoals dubbelzien en inspanningsklachten. Wanneer blijkt dat er verdere oogzorg nodig is, dan overlegt de orthoptist met een huisarts en/of oogarts.

Verwijzing nodig?

Je kunt bij ons eenvoudig een afspraak maken voor een oogheelkundig onderzoek – met of zonder verwijzing. Heb je een verwijzing, dan wordt het onderzoek vergoed vanuit de basisverzekering, zonder aanspraak op je eigen risico.

Blijkt uit het optometrisch oogonderzoek dat je ogen verdere behandeling nodig hebben? Dan kan er door onze nauwe samenwerking met orthoptisten, huisartsen en oogartsen in de regio snel actie ondernomen worden.

Vragen? Neem contact op!
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken