Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Daglenzen

Overstappen naar daglenzen?

Draag je op dit moment een bril of week- of maandlenzen en wil je overstappen? Overweeg dan eens daglenzen. Daglenzen zijn zachte contactlenzen die je maximaal één dag draagt. Het dragen van deze hygiënische contactlens wordt steeds populairder omdat het vele voordelen heeft.

Voordelen van daglenzen 

Daglenzen zijn hygiënisch en gemakkelijk in onderhoud, omdat je elke dag je contactlenzen vervangt. Hierdoor wordt de kans kleiner dat bacteriën jouw ogen beschadigen. Na een hele dag de lenzen te hebben gedragen hoef je deze niet schoon te maken. Kortom, je hebt geen lenzenvloeistof en bewaardoosjes meer nodig. Daglenzen haal je immers elke dag fris uit de verpakking en na het dragen gooi je ze weg. Tenslotte zijn dit soort lenzen ook erg geschikt wanneer je veel sport en/of op vakantie gaat.

Het ultieme gemak

Maak online een afspraak voor een oogmeting en ervaar de vrijheid van daglenzen. Onze contactlensspecialisten adviseren je graag over het dragen van daglenzen en de voordelen hiervan. Ook wanneer je twijfelt tussen het dragen van dag- en maandlenzen kan je bij ons terecht.

Voordelen

  •  Je hoeft ze nooit schoon te maken. Aan het eind van de dag gooi je ze weg de volgende dag doe je nieuwe in.
  • Je hebt geen lenzenvloeistof en bewaardoosjes meer nodig.
  •  Ze hebben het gemakkelijkst te onthouden draagschema.

Veiligheid

Van de Wetering raadt elke 6 maanden een lenscontrole aan van jouw zachte lenzen, bij van de Wetering wordt je altijd geholpen door een optometrist. Wij controleren tijdens deze periodieke controle jouw visus veraf en nabij, de passing van de lenzen en kijken ook naar de gezondheid van jouw ogen en dan houden we het niet alleen bij het voorste oogsegment wij kijken ook naar jouw netvlies en kunnen direct de vitale delen onderzoeken zoals de macula en oogzenuw.

Goede compliance van contactlenzen is niet enkel een basisvoorwaarde voor een goed zicht; het is belangrijk voor de gezondheid van jouw ogen. Belangrijke criteria voor veilig lens dragen zijn o.a. draag de lenzen niet langer dan de aanbevolen levensduur gebruik daglens maar één keer, was goed je handen en droog deze grondig. Zachte lenzen mogen geen contact maken met water. In water ook ons kraanwater zitten organismen die schadelijk kunnen zijn voor het oog en tot slechtziendheid kunnen leiden.

Wil je weten of daglenzen iets voor jou zijn? Maak dan online of telefonisch een afspraak met één van onze optometristen

Twijfel? Contact ons!

Lensplan

Om geheel zorgeloos te kunnen zien, kun je bij ons terecht voor een lensplan. Hierbij ben je voor een vast laag tarief per maand altijd voorzien van lenzen, vloeistof en regelmatige controles door onze optometristen. Wij screenen tegelijkertijd je oog op aandoeningen, zodat je niet alleen fijn lenzen draagt maar ook zeker weet dat jouw ogen helemaal gezond zijn.

Met het lensplan ben je ook voordeliger uit: het zorgt voor een gespreide betaling, zodat je minder hoge kosten hebt als de lenzen vervangen moeten worden. Tevens biedt het de zekerheid dat je altijd voorzien bent van de juiste lenzen ook als er eentje scheurt of kwijt raakt.

Meer informatie
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken