Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Blogs

Nachtlenzen(ortho-k): Een Scherpe Start van je Dag

Welkom in de opwindende wereld van nachtlenzen, waar een goede nachtrust niet alleen betekent dat je uitgerust wakker wordt, maar ook met haarscherp zicht de dag begroet. Nachtlenzen, ook bekend als orthokeratologische lenzen, hebben de kracht om je overdag zorgeloos te laten genieten van een bril- en lensvrij leven. In dit blog nemen we je mee op een reis door de voordelen van nachtlenzen en ontrafelen we het mysterie van hoe ze je zicht corrigeren terwijl je slaapt.

De Magie van Nachtlenzen: Overdag Scherp Zien, Zonder Belemmeringen

Stel je voor dat je 's morgens wakker wordt en de wereld om je heen scherp ziet zonder de noodzaak van een bril of lenzen. Nachtlenzen maken dit mogelijk door hun innovatieve aanpak tijdens de nachtelijke uren. Laat de magie beginnen!

Werking van Nachtlenzen: Terwijl Jij Droomt, Werken Zij.

Hoe kunnen lenzen je zicht corrigeren terwijl je slaapt? Nachtlenzen werken door hun subtiele interactie met de traanfilm, waardoor het hoornvlies een lichte aanpassing ondergaat. Geen zorgen, je voelt er helemaal niets van! En bij het ontwaken, haal je de lenzen er eenvoudig uit en ben je klaar voor een dag vol helder zicht.

Voor Wie Zijn Nachtlenzen Geschikt?

Nachtlenzen zijn als een magische formule voor mensen met een oogcorrectie tussen s-0.50 tot s-5.00 dioptrie en een cilinder van -2.25 dioptrie. Deze lenzen zijn ontworpen voor diegenen met een "min-sterkte". Een uitgebreid oogonderzoek met onze optometrist geeft je een persoonlijk advies voor de beste oogcorrectie.

Jonge Avonturiers, nachtlenzen voor Myopie Beheersing

Kinderen, met hun onbegrensde energie en sprankelende nieuwsgierigheid, verdienen niets minder dan zorgeloos plezier en avontuur. En als ouder wil je niets liever dan ervoor zorgen dat ze elk moment van hun jeugd kunnen omarmen zonder de zorgen van bril- of lensonderhoud. Hier komt de held van het verhaal: nachtlenzen voor jonge avonturiers!

Vanaf de leeftijd van 12 jaar (conform de NOG richtlijnen, 2022) kunnen nachtlenzen een goede keuze zijn voor kinderen die graag spelen, sporten en ontdekken. Maar waarom zijn nachtlenzen een goede match voor deze jonge avonturiers?

1. Ongestoord Spelen, Dag en Nacht Met nachtlenzen kunnen kinderen overdag ongestoord spelen zonder zich zorgen te maken over het verliezen van lenzen of het breken van een bril. De vrijheid om zonder visuele belemmeringen de wereld te verkennen.

2. Ouderlijke Controle: Nachtelijke Zekerheid Als ouder wil je natuurlijk controle hebben over het welzijn van je kinderen, en nachtlenzen bieden die geruststelling. Het dragen van de lenzen gebeurt tijdens de nacht, meestal thuis. Hierdoor kun je als ouder toezicht houden op het gebruik en ervoor zorgen dat de lenzen op een verantwoorde manier worden gedragen.

3. Stagneren van Ongewenste Ooggroei Een van de meest opmerkelijke voordelen van nachtlenzen voor kinderen is hun potentieel om de ongewenste groei van het oog te stagneren. In een tijd waarin bijziendheid bij kinderen toeneemt, bieden nachtlenzen een veelbelovende strategie om de progressie (toename) te verminderen.

Multifocale Nachtlenzen: Scherp Zicht op Elke Afstand

Het principe blijft hetzelfde, maar nu met een extra voordeel: multifocale nachtlenzen. Ontdek hoe deze lenzen niet alleen je zicht corrigeren maar ook leesaddities tot +1.50 D kunnen omvatten. Een alles-in-één oplossing voor scherp zicht op elke afstand.

Droge Ogen Verleden Tijd: Nachtlenzen als Verfrissende Oplossing

Veel mensen die zachte contactlenzen dragen, kennen het gevoel van droge en geïrriteerde ogen maar al te goed. Het lijkt soms een onvermijdelijk neveneffect van het genieten van scherp zicht. Maar wat als er een oplossing was die niet alleen voor helder zicht zorgde, maar ook droge ogen tot het verleden liet behoren?

Een veelvoorkomend probleem bij zachte contactlenzen, is dat ze overdag constant in direct contact staan met het oogoppervlak en vocht absorberen, dit verstoort het traanfilm laagje. De traanfilm is een natuurlijk vochtlaagje en speelt een cruciale rol bij het voorkomen van droge ogen.

Nachtlenzen daarentegen veranderen het spel. Tijdens de nacht, terwijl je rustig slaapt, worden nachtlenzen gedragen om je zicht te corrigeren. Het bijzondere is dat deze lenzen geen direct contact maken met het hoornvlies; ze drijven op de traanfilm maar absorberen deze niet. Hierdoor blijft het traanfilm laagje gedurende de nacht ongestoord en kan het zijn werk doen zonder enige interferentie.

Voor degenen die dagelijks worstelen met droge ogen door het dragen van zachte contactlenzen, bieden nachtlenzen een verademing. Het ongemak van droogheid en irritatie kan worden verminderd, en je kunt genieten van scherp zicht zonder concessies te doen aan het comfort.

Veiligheid Voorop: Een Diepgaande Blik op Nachtlenzen

In de afgelopen jaren heeft de populariteit van nachtlenzen een exponentiële groei doorgemaakt, en terecht. De vooruitgang in de technologie en het grondige onderzoek naar de werking ervan hebben de veiligheid van nachtlenzen aanzienlijk vergroot. Laten we eens inzoomen op de veiligheidsaspecten die deze lenzen tot een betrouwbare keuze maken.

Nachtlenzen: Technologische Precisie en Onderzoek

Intensief onderzoek heeft geleid tot een dieper begrip van hoe nachtlenzen werken en welke toepassingsmogelijkheden ze bieden. De digitale topograaf, een geavanceerd instrument, stelt ons in staat om de vorm van het hoornvlies op een honderdste millimeter nauwkeurig te meten. Deze precisie is essentieel om een op maat gemaakte pasvorm te garanderen, waardoor het dragen van nachtlenzen niet alleen effectief maar ook comfortabel is.

Nachtlenzen: Fabrikage op Maat

Moderne fabrikanten hebben de kunst van het produceren van nachtlenzen naar een hoger niveau getild. Met buitengewone precisie kunnen zij lenzen maken die perfect zijn afgestemd op de individuele oogvormen van gebruikers. Dit maatwerk draagt niet alleen bij aan de effectiviteit van de lenzen, maar ook aan het verminderen van mogelijke risico's.

Nachtlezen: Protocollen voor Veiligheid

Veiligheid is geen toeval, maar het resultaat van het juiste protocol. Bij het aanbieden van nachtlenzen is het van cruciaal belang om strikte voorwaarden te stellen. Jaarlijkse vervanging van de lenzen en driemaandelijkse controles bij de optometrist zijn essentiële stappen om ervoor te zorgen dat de lenzen optimaal presteren en veilig gedragen kunnen worden.

Nachtlenzen en gebruik van Optimale Vloeistof: Ever-Clean

Een van de pijlers van veilig nachtlensgebruik is het juiste onderhoud. Hier komt de keuze voor de juiste vloeistof om de hoek kijken. Ever-Clean, een peroxide systeem speciaal ontwikkeld voor vormvaste lenzen zoals nachtlenzen, speelt hier een cruciale rol. Het chemische reinigingsproces van Ever-Clean doodt effectief alle micro-organismen en kan zelfs de kleine, steile curve van nachtlenzen grondig reinigen. Dit verlaagt aanzienlijk het risico op infecties en draagt bij aan een veilige lenservaring.

Lensplan voor Duurzame Veiligheid

Om de veiligheid van nachtlenzen te waarborgen, adviseren wij het gebruik ervan enkel in een lensplan. Dit omvat niet alleen de aanschaf van de lenzen maar ook regelmatige controles, het vervangen van lenzen op de juiste frequentie en het gebruik van de aanbevolen reinigingsvloeistof. Zo wordt een totaalpakket van veiligheid en zorgvuldigheid geboden.

Conclusie: Orthokeratolgie Een Nieuwe Dimensie van Zicht en Vrijheid

In de slotgedachten omarmen we de voordelen van nachtlenzen als een nieuwe dimensie van zicht en vrijheid. Of je nu een sportieve avonturier bent, een ouder die zich zorgen maakt over het verlies van lenzen bij kinderen, of gewoon iemand die droomt van een dag zonder visuele belemmeringen, nachtlenzen bieden de sleutel tot een helderder, comfortabeler leven. Ervaar de magie van nachtlenzen en begroet elke nieuwe dag met scherp zicht en een glimlach!

Contact

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en zoek je een leuke baan op een uitdagende werkplek? Dan maken we graag kennis met je! Stuur je CV en motivatie naar: koen@vdwoptiek.nl onder vermelding van sollicitatie optometrist of sollicitatie contactlensspecialist.

Van de Wetering Optiek & Optometrie
Pastoriestraat 7
6921 BX Duiven
0316 - 26 89 09
info@vdwoptiek.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Laatste blogs...

Ontdek het laatste nieuws, de hipste brillentrends en onze acties.

Shop nu deze merken

Als je graag monturen of zonnebrillen wilt passen van deze mooie merken, maak dan online een afspraak of loop eens binnen bij Van de Wetering Optiek & Optometrie in Duiven.
Shop nu

Merk naam

Shop
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken