Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Blogs

Droge ogen

Alles over droge ogen

Droge ogen is een van de meest gehoorde klachten in onze optiekwinkel. Droge ogen kunnen heel vervelend zijn en veroorzaken ongemak bij je dagelijkse activiteiten.

Hoe ontstaat een droog oog?

De drie voornaamste oorzaken van droge ogen zijn:

  1. De traanfilm blijft niet goed in je oog aanwezig en verdampt te snel. Dit komt doordat de (meiboom)kliertjes in het ooglid niet goed meer werken of verstopt zitten.
  2. De traanklier maakt te weinig traanvocht aan.
  3. Overgevoelige reactie van het oog, hierdoor voelen normale prikkels pijnlijk aan.

Ook medicatie, je algehele gezondheid en voeding kunnen van invloed zijn op droge ogen.

De klachten die hierdoor ontstaan zijn: overmatig tranen, pijn, branderigheid, jeuk, plakkerigheid en vermoeide ogen.

Hoe kan ik droge ogen verminderen?

  • Is de oorzaak een te droge lucht in je omgeving? Zet dan planten in je slaapkamer, kantoor of woonkamer. Of plaats een luchtbevochtiger in de ruimte.
  • Schermgebruik zorgt ervoor dat we minder vaak en minder goed knipperen met onze ogen. Probeer elke 20 minuten even 20 seconden naar buiten te kijken en ga 2 uur per dag naar buiten.
  • Om te zorgen dat je traanvocht niet te snel verdampt kun je de kliertjes aan de binnenkant van je ooglid masseren. Deze kliertjes scheiden olie af en zorgen ervoor dat de traanfilm minder snel verdampt. Gebruik een speciaal warmtemasker dat de klieren voor 10 minuten verwarmt. Masseer je oogleden en duw de verwarmde zachte talg naar buiten.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

1 Contactlenzen

Onze contactlensspecialist kan speciale lenzen met een eigen traanreservoir bij je aanmeten. Hierdoor liggen je ogen de hele dag in een ‘badje’ met vocht. Ook kunnen deze je sterkte corrigeren.

2 Controle op ontsteking van de oogleden

Heb je last van roodheid van je oogleden, jeuk, irritatie, droge ogen en/of uitval van je wimperhaartjes? Niet schrikken, maar dit kan te maken hebben met beestjes – demodex – in je wimpers. Dit is een huidmijt die compleet onschuldig is, maar als ze fors in aantal toenemen, dan kan er een ontstekingsreactie ontstaan. Maak een afspraak, dan controleert onze optometrist op de aanwezigheid van demodex. Indien nodig kan hij deze direct behandelen

Irritatie en jeuk kunnen ook ontstaan door blepharitis. Dit is een onschuldige ontsteking van de wimperhaartjes die we met speciale wimpershampoo behandelen.

3 Oogdruppel advies

Oogdruppels kunnen de klachten bij droge ogen verlichten. Let op: er zijn helaas veel druppels op de markt die de traanfilm niet ondersteunen en zelfs een conserveringsmiddel bevatten. Hiermee verergeren de klachten op lange termijn. Laat daarom goed onderzoeken wat de oorzaak is van je klachten; wij adviseren je graag welk type oogdruppel jou het beste kan helpen.

4. Plugje plaatsen

Heb je heel weinig traanvocht? Dan plaatsen wij een plugje, een soort ‘stopje’, in 1 van de 2 traanbuisjes, zodat het traanvocht en oogdruppels langer op het oog aanwezig blijven.

5. Traanbuisje doorspoelen

Heb je de hele dag last van tranende ogen, dan kan het zijn dat je traanbuisje verstopt zit. Is dit het geval, dan kan een van onze optometristen het traanbuisje doorspoelen.

6. Behandelen van de meiboomklieren

Door verwarming en behandeling van de meiboomklieren kunnen deze weer de juiste hoeveelheid vetten aan de traanfilm afgeven waardoor deze minder snel verdampt.

Het is goed om te weten dat droge ogen een chronische aandoening is. Onze optometristen helpen je om de klachten tot het minimum te beperken.

Contact

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en zoek je een leuke baan op een uitdagende werkplek? Dan maken we graag kennis met je! Stuur je CV en motivatie naar: koen@vdwoptiek.nl onder vermelding van sollicitatie optometrist of sollicitatie contactlensspecialist.

Van de Wetering Optiek & Optometrie
Pastoriestraat 7
6921 BX Duiven
0316 - 26 89 09
info@vdwoptiek.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Laatste blogs...

Ontdek het laatste nieuws, de hipste brillentrends en onze acties.

Shop nu deze merken

Als je graag monturen of zonnebrillen wilt passen van deze mooie merken, maak dan online een afspraak of loop eens binnen bij Van de Wetering Optiek & Optometrie in Duiven.
Shop nu

Merk naam

Shop
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken