Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Blogs

Droge Ogen en Speciale Lenzen

Droge ogen kunnen een ernstig ongemak zijn voor velen. Het constante branderige gevoel, de irritatie en wazig zicht kunnen het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden. Voor mensen die graag lenzen willen dragen, kan droogte een van de grootste obstakels zijn. Gelukkig is er hoop voor degenen met droge ogen, en het antwoord ligt in speciale lenzen met een eigen vochtreservoir. In dit artikel zullen we dieper ingaan op deze innovatieve oplossing en ontdekken hoe deze lenzen mensen met droge ogen kunnen helpen genieten van comfort en helder zicht.

Het Probleem van Droge Ogen

Droge ogen, ook bekend als droge ogen syndroom (DES) of keratoconjunctivitis sicca, is een veelvoorkomende aandoening waarbij de ogen niet voldoende vocht en smering krijgen. Dit kan leiden tot symptomen zoals een branderig gevoel, jeuk, roodheid, wazig zicht en zelfs pijn. De oorzaken van droge ogen zijn divers, variërend van omgevingsfactoren tot medische aandoeningen zoals Sjögren of sluitingsdefecten door parese facialis. Het syndroom kan optreden als gevolg van leeftijd, hormonale veranderingen, medicatiegebruik, omgevingsfactoren zoals airconditioning en beeldschermgebruik, en meer.

Een van de meest voorkomende problemen voor mensen met droge ogen is dat traditionele contactlenzen vaak de symptomen verergeren. Lenzen vereisen een constante film van traanvocht over het oppervlak van het oog om comfortabel en effectief te zijn. Bij mensen met droge ogen is dit essentiële vocht echter vaak schaars.

Speciale Lenzen voor Droge Ogen

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem - speciale lenzen die zijn ontworpen om comfortabel te zijn voor mensen met droge ogen. Deze lenzen hebben een eigen vochtreservoir, wat betekent dat de gevoelige, droge cornea wordt overbrugd en deze de hele dag in een bedje van vocht ligt.

Het vochtreservoir in deze lenzen is een revolutionair kenmerk dat ervoor zorgt dat mensen met droge ogen comfortabel kunnen genieten van het dragen van lenzen. Het vocht in de lenzen verdampt niet, waardoor de ogen gehydrateerd blijven gedurende de hele dag.

Voordelen van Speciale Lenzen voor Droge Ogen

aten we eens kijken naar enkele van de voordelen van deze speciale lenzen:

1. Comfortabele Draagervaring: Het vochtreservoir zorgt voor een constante hydratatie, waardoor ze comfortabel aanvoelen, zelfs voor mensen met ernstige droge ogen.

2. Verbeterd Zicht: Omdat droogte een instabiele traanfilm en irregulaire corneavorm kan geven, en dit type lenzen deze inregelmatigheden opvullen met vocht, zorgt het egaal ronde voorvlak voor helder en scherp zicht zonder de vervorming of wazigheid die vaak wordt ervaren bij droge ogen.

3. Langere Draagtijd: De vochtreservoirs in deze lenzen maken langere draagtijden mogelijk, waardoor gebruikers de hele dag lenzen kunnen dragen.

4. Individueel Aanpasbaar: Deze lenzen zijn custom made! Wat betekent dat ze geschikt zijn voor alle oogvormen en oogafwijkingen zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme, irregulair astigmatisme, presbyopie en meer. Wij meten deze lenzen aan op jouw unieke oogvorm en sterkte.

5. Geschikt voor Dagelijks Leven: Of je nu een actieve levensstijl hebt of de hele dag achter een bureau werkt, deze lenzen zijn ontworpen om aan je behoeften te voldoen.

De rol van van de Wetering Optiek en Optometrie

Bij Wetering Optiek en Optometrie begrijpen we hoe belangrijk het is om comfortabel lenzen te kunnen dragen, vooral voor mensen met droge ogen. Onze speciale lenzen met vochtreservoirs zijn een unieke oplossing die veel mensen met droge ogen helpt om weer van lenzen te genieten.

Onze gekwalificeerde optometristen zijn deskundig in het aanpassen van deze lenzen aan jouw specifieke behoeften. Ze zullen met jou samenwerken om de juiste sterkte en pasvorm te bepalen, zodat je kunt genieten van een helder zicht en comfort gedurende de hele dag.

Hoe Kun Je Een Afspraak Maken?

Heb je last van droge ogen maar wil je toch graag lenzen dragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Wetering Optiek en Optometrie. Onze optometristen staan klaar om je te helpen de juiste oplossing te vinden voor jouw behoeften.

Een afspraak maken kan eenvoudig online via onze website, uiteraard mag je ook altijd even bellen of langskomen. Onze professionals zullen je graag begeleiden bij het proces van het aanmeten van deze speciale lenzen en al je vragen beantwoorden.

Conclusie

Droge ogen hoeven niet langer een belemmering te vormen voor het dragen van contactlenzen. Speciale lenzen met een uniek vochtreservoir bieden een comfortabele en effectieve oplossing voor mensen met dit ongemakkelijke syndroom. Van de Wetering Optiek en Optometrie in duiven is uniek in het aanbieden van deze innovatieve lenzen en onze deskundige optometristen staan klaar om je te helpen.

Aarzel niet om een afspraak te maken en te ontdekken hoe deze lenzen jou kunnen helpen om helder zicht en comfort te ervaren, zelfs als je last hebt van droge ogen. Je verdient het om te genieten van de voordelen van lenzen, en wij zijn hier om je te helpen dit te bereiken.

Contact

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en zoek je een leuke baan op een uitdagende werkplek? Dan maken we graag kennis met je! Stuur je CV en motivatie naar: koen@vdwoptiek.nl onder vermelding van sollicitatie optometrist of sollicitatie contactlensspecialist.

Van de Wetering Optiek & Optometrie
Pastoriestraat 7
6921 BX Duiven
0316 - 26 89 09
info@vdwoptiek.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Laatste blogs...

Ontdek het laatste nieuws, de hipste brillentrends en onze acties.

Shop nu deze merken

Als je graag monturen of zonnebrillen wilt passen van deze mooie merken, maak dan online een afspraak of loop eens binnen bij Van de Wetering Optiek & Optometrie in Duiven.
Shop nu

Merk naam

Shop
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken