Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Blogs

Alles wat je moet weten bij het kopen van een bril

Of je nu een nieuwe brildrager bent of op zoek bent naar een upgrade, het kopen van een bril is een belangrijke beslissing. Het beïnvloedt niet alleen je zicht, maar het kan ook een stijlverklaring zijn. Met zoveel opties op de markt is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een keuze maakt. Hier zijn enkele essentiële overwegingen om in gedachten te houden bij het kopen van een bril.

Oogmeting: De Basis

Voordat je begint met het kiezen van monturen, moet je ervoor zorgen dat je een recente oogmeting hebt. De nauwkeurigheid van je bril hangt af van de juistheid van deze meting. Een oogmeting wordt meestal aanbevolen om de twee jaar, maar als je merkt dat je zicht verslechtert, is het raadzaam eerder een afspraak te maken.

Lensmateriaal en Coatings

Er zijn verschillende soorten lensmaterialen beschikbaar, zoals plastic, glas en polycarbonaat. Elk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Polycarbonaat lenzen zijn lichtgewicht, maar minder krasbestendig dan glas. Polycarbonaat lenzen zijn duurzaam en breukvast, waardoor ze ideaal zijn voor sportbrillen. Denk ook aan coatings zoals anti-reflectie en krasbestendige coatings om de duurzaamheid en het zicht te verbeteren.

Montuurmateriaal en Stijl

Monturen zijn er in verschillende materialen, waaronder metaal, acetaat (kunststof), hout, hoorn en titanium en zelfs massief goud en zilver. Het juiste materiaal hangt af van je persoonlijke voorkeur, allergieën en levensstijl. Als je bijvoorbeeld een actieve levensstijl hebt, zijn flexibele en lichtgewicht materialen zoals titanium misschien de beste keuze.

Stijl is ook een belangrijke factor. Overweeg de vorm van je gezicht bij het kiezen van een montuur. Ronde gezichten passen bijvoorbeeld vaak beter bij rechthoekige monturen, terwijl hoekige gezichten er goed uitzien met rondere monturen. Probeer verschillende stijlen uit om te zien wat het beste bij je past.

Pasvorm en Comfort

Een van de meest over het hoofd geziene aspecten bij het kopen van een bril is de pasvorm en het comfort. Zorg ervoor dat de bril goed op je neus zit zonder te knellen of te los te zitten. De pootjes moeten comfortabel achter je oren rusten zonder drukpunten te creëren. Een goede pasvorm is niet alleen cruciaal voor comfort, maar het beïnvloedt ook de effectiviteit van de correctie van je bril. Pasvorm en comfort zijn een keuze. Wil je een lichte en oersterke bril of juist een wat zwaardere? Probveeer vooral uit wat je prettig vindt.

Kleurkeuze en Persoonlijkheid

Kleur is een belangrijke factor bij het kiezen van zowel monturen als lenzen. Kies een kleur die past bij je huidskleur, haarkleur en persoonlijkheid. Neutrale kleuren zoals zwart, bruin of metallic tinten zijn vaak veilige keuzes, maar als je op zoek bent naar iets gedurfder, overweeg dan levendige kleuren of opvallende patronen.

Prijs en Verzekering

Budget is een cruciale overweging bij het kopen van een bril. Brillen kunnen variëren in prijs, afhankelijk van het merk, de stijl en de gebruikte materialen. Het is belangrijk om een budget te bepalen en binnen dat budget te blijven. Vergeet niet dat sommige verzekeringen brillen kunnen dekken, dus het is de moeite waard om te informeren naar mogelijke vergoedingen.

Online Kopen vs. Fysieke Winkels

Met de opkomst van online winkelen overwegen veel mensen nu ook om brillen online te kopen. Hoewel online winkelen handig kan zijn, is het misschien niet de beste keuze als je voor het eerst een bril koopt. Het is moeilijk om de pasvorm en het comfort te beoordelen zonder ze fysiek te proberen. Overweeg om naar een fysieke winkel te gaan voor je eerste aankoop en ga daarna online op zoek naar aanvullende paren, bijvoorbeeld via onze partner website Dexterglasses.com

Onderhoud en Reiniging

Een bril heeft regelmatig onderhoud nodig om ervoor te zorgen dat ze optimaal blijven presteren. Investeer in een goede brillenkoker om krassen te voorkomen wanneer je de bril niet draagt. Reinig de lenzen regelmatig met een zachte brillendoek en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen die coatings kunnen beschadigen.

In conclusie, het kopen van een bril vereist zorgvuldige overweging van verschillende factoren. Door je oogmeting up-to-date te houden, het juiste lens- en montuurmateriaal te kiezen, aandacht te besteden aan pasvorm en comfort, en rekening te houden met je persoonlijke stijl en budget, kun je de perfecte bril vinden die niet alleen je zicht verbetert, maar ook je persoonlijkheid weerspiegelt. Neem de tijd om verschillende opties te verkennen en raadpleeg een professionele opticien voor deskundig advies. Een goede bril is tenslotte meer dan alleen een hulpmiddel om beter te zien; het is een mode-uiting en een investering in je algehele welzijn.

Contact

Interesse?

Ben je geïnteresseerd en zoek je een leuke baan op een uitdagende werkplek? Dan maken we graag kennis met je! Stuur je CV en motivatie naar: koen@vdwoptiek.nl onder vermelding van sollicitatie optometrist of sollicitatie contactlensspecialist.

Van de Wetering Optiek & Optometrie
Pastoriestraat 7
6921 BX Duiven
0316 - 26 89 09
info@vdwoptiek.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Laatste blogs...

Ontdek het laatste nieuws, de hipste brillentrends en onze acties.

Shop nu deze merken

Als je graag monturen of zonnebrillen wilt passen van deze mooie merken, maak dan online een afspraak of loop eens binnen bij Van de Wetering Optiek & Optometrie in Duiven.
Shop nu

Merk naam

Shop
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken