Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Myopie beheersing met lenzen

Myopie management oplossingen

Helaas is myopie nog niet te genezen. Wel kunnen wij een aantal behandelingen aanbieden die myopie afremmen, waaronder speciale contactlenzen die ontwikkeld zijn om het toenemen van de bijziendheid af te remmen. Dit kan zowel in zachte lenzen voor overdag, als met nachtlenzen die ’s nachts worden gedragen (nachtlenzen). Deze lenzen zorgen ervoor dat het perifere beeld voor het netvlies valt, in plaats van erachter. Hierdoor zal het oog minder snel langer willen groeien. Door middel van deze lenzen kunnen we het achteruitgaan van de sterkte tot wel 50% verminderen!

De risico’s

Bijziendheid hoeft op zich niet gevaarlijk te zijn. Echter, bijziendheid kan vooral bij jongeren sterk toenemen. De sterkste toename vindt meestal plaats tussen de 6 en 17 jaar. Onderzoek toont aan dat mensen met een min-sterkte tussen de -5,00 D en -7,00 D (mate van bijziendheid) ruim twintig keer meer risico hebben op netvlies- loslating. Ook het risico op glaucoom (verhoogde oogdruk), staar en andere oogaan- doeningen is aanzienlijk hoger. Niet alleen zijn deze aandoeningen erg vervelend, maar ze kunnen zelfs leiden tot blindheid.

Myopie beheersing

Myopia Control Night Lenses

Deze slimme, op maat gemaakte, contactlens is een zogeheten 'ortho-k' lens: hij werkt als een soort beugel voor het oog. Je draagt de lens 's nachts tijdens de slaap. 's Ochtends doe je hem uit en zie je de hele dag scherp zonder bril of lenzen in. 

Hoe kan een nachtlens een remmend effect hebben op de sterkte?
Doordat deze lens de vorm van het hoornvlies hermoduleert, ontstaat er in periferie een ringvormige verstijling,  die perifere verstijling beïnvloed de lichtweg in de periferie zodanig  dat de perifere brandpuntschaal voor het netvlies valt in plaats van erachter. Doordat deze perifere brandpunten nu niet meer achter het oog gevormd worden, ontneem je deze prikkel voor het oog om sneller te groeien.

Nachtlenzen

De daglens die myopie remt

MiSight® daglenzen zijn speciaal ontwikkeld om de verergering van bijziendheid bij kinderen zo veel mogelijk af te remmen met het doel om hoge bijziendheid - en de bijbehorende zichtproblemen - op latere leeftijd te voorkomen.

Werking

Het unieke ontwerp van MiSight® 1 day heeft speciale behandelzones met ActivControl™ technologie. In de contactlens zijn speciale ringen aangebracht waardoor de verergering van de bijziendheid actief wordt geremd én je tegelijkertijd scherp zicht hebt ongeacht verschillende pupildiameters en lenscentratie. 

MiSight® 1 day is een daglens en dient elke dag vervangen te worden. Voor maximale werking van de therapie is een minimale draagtijd van 6+ dagen per week en 10+ uur per dag van belang.

Doordat je deze lens elke dag weggooid is het een zeer veilig en hygiënisch lenssysteem 

Maak een afspraak

Risico's

Het dragen van contactlenzen brengt een mogelijk risico van een infectie met zich mee. Volg daarom onze voorwaarden goed op en ga op de juiste manier met lenzen om. Lenzen mogen bijvoorbeeld nooit gereinigd worden met water of speeksel, hier zitten bacteriën die schadelijk kunnen zijn voor het oog. Let op: je lenzen mogen nooit contact maken met water ook geen kraanwater

Voorwaarden: 
o.a. jaarlijks vervangen, onder de 18 kom je 4x per jaar controle bij de optometrist, gebruik van vloeistof;  Ever-Clean, dit is een peroxide systheem voor vormvaste lenzen. Deze vloeistof dood alle micro-organisme en omdat het een chemisch reinigingsproces is kan het ook goed de kleine steile curve van deze lens reinigen. Dit verlaagd het risco's op infecties aanzienelijk. Om de veiligheid te waarborgen adviseren wij deze lenzen enkel in een lensplan

Lensplan

Om geheel zorgeloos te kunnen zien bieden wij het lensplan aan. Hierbij ben je voor een vast laag tarief per maand altijd voorzien van lenzen, vloeistof en 4x per jaar controle door onze optometristen. Wij screenen tegelijkertijd je oog op aandoeningen, zodat je niet alleen fijn lenzen draagt maar ook zeker weet dat jouw ogen helemaal gezond zijn.

Je bent in dit plan altijd voorzien van de juiste lenzen ook als er eentje scheurt of kwijt raak of de sterkte veranderd. 

Lensplan kosten:

Myopie controle nachtlenzen
25.- per maand en 95.- per lens 

Misight daglenzen
50.- per maand

Meer informatie
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken