Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Zachte lenzen

Zachte lenzen 

De meest gekozen type lens van dit moment zijn zachte contactlenzen. Doordat deze lenzen van een zeer flexibel materiaal worden gemaakt, sluit een zachte lens goed aan op je oog, waardoor er niet snel vuiltjes of stofjes achter de lens komen.

Verschillende uitvoeringen 

Zachte lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zoals maandlenzen, tweewekelijkse lenzen en daglenzen. Deze daglenzen zitten per stuk steriel verpakt. Geen gedoe meer met lenshouders en vloeistof die gedateerd kunnen raken. Door het gebruiksgemak en snelle comfort zijn daglenzen ook goed te gebruiken naast een bril.

Voor wie?

Zachte lenzen zijn voor jong en oud geschikt. Door de verschillende soorten materialen en vervangingssystemen is er vaak een prettige lens te vinden met een goede scherpte. Zachte lenzen kunnen met cylinder of leesgedeelte gemaakt worden. 

Echter, wanneer de cylindersterkte of leessterkte te hoog wordt, kan een zachte lens visuele bijeffecten geven. Bij zachte lenzen wordt de cylindersterkte in de lens verwerkt. Wanneer deze niet goed op het oog stabiliseert, is de scherpte ook niet optimaal.

Multifocale lenzen

Voor- en nadelen

Zachte contactlenzen hebben zijn voor- en nadelen

Voordelen van zachte contactlenzen

  • Flexibel materiaal en vormt zich helemaal naar jouw oog
  • Snel wennen aan zachte lenzen
  • Goed te combineren met een bril
  • Met cylinder of leesgedeelte mogelijk

 

Nadelen van zachte contactlenzen

  • Bij hoge of onregelmatige cylindersterkte kans op verminderde of instabiele scherpte

Veiligheid

Van de Wetering raadt elke 6 maanden een lenscontrole aan van jouw zachte lenzen, bij van de Wetering wordt je altijd geholpen door een optometrist. Wij controleren tijdens deze periodieke controle jouw visus veraf en nabij, de passing van de lenzen en kijken ook naar de gezondheid van jouw ogen. En dan houden we het niet alleen bij het voorste oogsegment. Wij kijken ook naar jouw netvlies en kunnen direct de vitale delen onderzoeken zoals de macula en oogzenuw.

Goede compliance van contactlenzen is niet enkel een basisvoorwaarde voor een goed zicht; het is belangrijk voor de gezondheid van jouw ogen. Belangrijke criteria voor veilig lens dragen zijn o.a. draag de lenzen niet langer dan de aanbevolen levensduur, gebruik de aanbevolen onderhoudt vloeistof, vervang regelmatig je lenshouder tenminste elk kwartaal, was goed je handen en droog deze grondig. Zachte lenzen mogen geen contact maken met water. In water ook ons kraanwater zitten organismen die schadelijk kunnen zijn voor het oog en tot slechtziendheid kunnen leiden.

Mocht je intresse hebben in zachte lenzen en twijfelen welke type bij jou past. In het adviesgesprek met onze optometrist krijgt u een overzicht van alle producten en vindt je zo de lens en onderhoudsmiddel dat het beste bij jouw  persoonlijke behoeften past.

Twijfel? Contact ons!

Lensplan

Om geheel zorgeloos te kunnen zien, kun je bij ons terecht voor een lensplan. Hierbij ben je voor een vast laag tarief per maand altijd voorzien van lenzen, vloeistof en regelmatige controles door onze optometristen. Wij screenen tegelijkertijd je oog op aandoeningen, zodat je niet alleen fijn lenzen draagt maar ook zeker weet dat jouw ogen helemaal gezond zijn.

Met het lensplan ben je ook voordeliger uit: het zorgt voor een gespreide betaling, zodat je minder hoge kosten hebt als de lenzen vervangen moeten worden. Tevens biedt het de zekerheid dat je altijd voorzien bent van de juiste lenzen ook als er eentje scheurt of kwijt raakt.

Lees meer over het lensplan
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken