Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Multifocale brillen

De hele dag door wissel je dichtbij en veraf kijken razendsnel af. Merk je dat dit je minder goed afgaat? Met behulp van het dragen van een multifocale bril zie je scherp op alle afstanden, van dichtbij tot veraf, zonder hinderlijke overgangen. Voor mensen vanaf 40 jaar met leesklachten biedt een multifocale glazen een ideale kijkoplossing. Als je naast een vertebril ook een leesbril nodig hebt, kan dit worden gecombineerd in één bril, zodat je niet steeds hoeft af te wisselen tussen twee brillen.

Multifocale brillenglazen bestaan uit verschillende sterktes in één brillenglas: een leesgedeelte en een correctie om veraf scherp te zien. In grote lijnen zie je door het bovenste deel scherp in de verte. Kijk je door het onderste deel, dan zie je scherp op leesafstand. Van de overgang tussen de twee kijkgedeeltes in de brillenglazen merk je overigens weinig tot niets. De sterktes lopen namelijk vloeiend in elkaar over, zodat je ogen rust krijgen.

Wennen aan multifocaal

Wennen aan een multifocale bril
In een multifocaal glas treedt naar de zijkant toe wat vertekening op. Dat geeft in het begin soms wat gewenningsproblemen. Dit komt doordat er meerdere sterktes in één glas zijn verwerkt. Deze vertekening is niet helemaal te vermijden, maar wij proberen met de modernste slijptechnieken de vertekening zoveel mogelijk te beperken. De vertekening kunnen wij ook minimaliseren door middel van een hoge kwaliteit glas en alle extra meetgegevens van de ImpressionIST® en de DNEye® Scanner. B.I.G. Vision® geeft hier een duidelijk uitleg dat dit een verschil maakt in aangenaam kijken met je multifocale glazen of niet.

Enkelvoudig of multifocaal?
Of je een enkelvoudige of multifocale bril nodig hebt is afhankelijk van jouw oogklachten en benodigde sterkte. Daarom raden wij aan om voor de aanschaf van een multifocale bril je ogen zeer nauwkeurig op te laten meten. Niet alleen de sterkte maar ook het kijkpunt van elk oog, de afstand tussen pupillen en de manier waarop je ogen samenwerken dient in kaart te worden gebracht. Benieuwd of een multifocale bril iets voor jou is? Kom langs in onze winkel.

Vergoeding

Bij Van de Wetering Optiek & Optometrie bieden wij in de meeste gevallen de mogelijkheid om de vergoeding die jouw zorgverzekeraar geeft op jouw bril of contactlenzen rechtstreeks voor je te declareren. Je hoeft zelf het bedrag dat jouw zorgmaatschappij vergoedt niet voor te schieten. Bij het afhalen van jouw nieuwe bril of contactlenzen betaal je enkel het verschil.

Vragen? Contact ons!

100% tevredenheid

Wij gaan voor 100% tevredenheid bent u ondanks onze zorg en aandacht toch niet helemaal tevreden doordat de bril bijvorbeeld toch niet lekker kijkt of zit. Maak een afspraak of kom langs en wij lossen het voor u op.

Maak een afspraak
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken