Home

Opzoek naar een zonnebril op sterkte?

Algemene voorwaarden

Privacy Policy

Beeldschermbrillen

Heb je een kantoorbaan en/of maak je lange dagen achter de computer? Dan breng je vast dagelijks veel tijd door achter een beeldscherm van een computer, smartphone of tablet. Droge ogen, hoofdpijn of vermooeide ogen zijn veel voorkomende klachten bij mensen die een lange tijd achter een beeldscherm hebben gezeten. Een beeldschermbril, ook wel een computerbril genoemd, biedt een oplossing. Een computerbril is niet vergelijkbaar met een leesbril. Een computerbril draag je als je achter een beeldscherm zit maar kun je ook prima mee lezen. Wij noemen het ook wel een super leesbril.

In de glazen van de computerbril kunnen we ook een een beschermlaag verwerken die jouw ogen beschermen tegen het blauw licht van een beeldscherm. Het blauwe licht filter zorgt ervoor dat je ogen meer tot rust komen. Beeldschermglazen zijn opgebouwd in verschillende gedeeltes. Bovenin bevindt zich een sterkte die geschikt is voor de beeldschermafstand ook wel tussenafstand genoemd (tussen veraf en lezen in). Onder in het glas zit de leessterkte. Zo kan je met dit type glas scherp zien op het beeldscherm zonder het hoofd achterover te moeten kantelen of trucs uit te halen met de stand van het beeldscherm of bureaustoel.

Oogklachten en computerwerk

Allereerst zijn ogen niet bedoeld om continu naar eenzelfde afstand te kijken. Na een dag schermwerk kan je wellicht last hebben van droge of branderige ogen. Ook kan overbelasting van de ogen leiden tot vermoeidheidsverschijnselen. Ten tweede zorgt veel beeldschermgebruik ervoor dat een wat onnatuurlijke kijkhouding wordt aangenomen. Dat kan leiden tot rug-, nek- en schouderklachten. Door het dragen van een beeldschermbril verklein je het risico op vermoeide ogen en kijk en werk je ontspannen. 

Voordelen beeldschermbril

  • Geoptimaliseerd voor lezen en beeldscherm van +/-40cm tot +/-80cm
  • Op jou gewenste kijk afstanden te optimaliseren (wij adviseren om de afstanden voor ons bezoek op te meten)
  • Verkleint risico op vermoeide ogen
  • Kijkt en werkt ontspannen
  • Minder schermgerelateerde klachten (nek- of schouderklachten)
Contact

Vergoeding

Bij Van de Wetering Optiek & Optometrie bieden wij in de meeste gevallen de mogelijkheid om de vergoeding die jouw zorgverzekeraar geeft op jouw bril of contactlenzen rechtstreeks voor je te declareren. Je hoeft zelf het bedrag dat jouw zorg maatschappij vergoedt niet voor te schieten. Bij het afhalen van jouw nieuwe bril of contactlenzen betaal je enkel het verschil.

Neem contact op

100% tevredenheid

Wij gaan voor 100% tevredenheid bent u ondanks onze zorg en aandacht toch niet helemaal tevreden doordat de bril bijvoorbeeld toch niet lekker kijkt of zit. Maak een afspraak of kom langs en wij lossen het voor u op.

Twijfel? Contact ons!
Realisatie: Dunico & Van der Let & Partners. 2022. All rights reserved!

Zoeken..

[fibosearch]

Afspraak maken