De orthoptist onderzoekt de oogstand, de samenwerking tussen de ogen en de ontwikkeling van het zien. Hierna behandelt zij met een brilcorrectie, het geven van oefeningen of het afplakken van het oog. Door te voorkomen dat een oog “lui” wordt blijft het zicht en samenwerking van beide ogen voor de toekomst optimaal.
Ook bij volwassenen kunnen zichtklachten ontstaan die specifiek door de orthoptist worden behandeld, zoals dubbelzien en inspanningsklachten. Je hoeft voor orthoptie geen verwijzing te hebben van de huisarts wij kunnen de consult kosten rechtstreeks declareren bij de zorgverzekeraar.
Is verdere oogzorg nodig? Dan overlegt onze orthoptist met een huisarts en/of oogarts.
Met behulp van een lampje en diverse testen wordt de oogstand en werking van de oogspieren onderzocht. Verder wordt er gekeken naar de samenwerking tussen de beide ogen. Een eventuele afwijking aan de oogstand wordt gemeten en de gezichtsscherpte wordt ook bepaald. Af en toe wordt er aanvullend onderzoek gedaan naar de oogbewegingen.
Aan de hand van de verschillende onderzoeksgegevens wordt een diagnose gesteld en zo nodig overlegd met een oogarts. Afhankelijk van de oogafwijking kan er gesproken worden over een bril, een prismacorrectie, oefeningen en/of een operatie.
Een orthoptist onderzoekt en behandelt op het gebied van:
Je kunt bij ons eenvoudig een afspraak maken voor een oogheelkundig onderzoek – met of zonder verwijzing. Heb je een verwijzing, dan wordt het onderzoek vergoed vanuit de basisverzekering, zonder aanspraak op je eigen risico.
In dit plan spaar je elke maand een vast bedrag vanaf € 17,50. Hiermee is je ‘pupil’ altijd verzekerd van de beste oogzorg!
Je zoon of dochter krijgt hiervoor: